Varkensvlees

Home   >   Onze producten  >   Varkensvlees

Ons Varkensvlees

Varkensvlees is één van de meest gegeten vleessoorten in Nederland en Europa. Bekende producten zijn ham, worst, spek en karbonade. Varkensvlees is bij uitstek geschikt voor in de worstmakerij. Van vroeger uit is het worsten maken voornamelijk een conserveringsmethode om het varkensvlees langer houdbaar te maken. Tegenwoordig zijn worsten van varkensvlees een heerlijke lekkernij voor bij de borrel. Of wat denk je van heerlijke spareribs voor op de barbecue. Ons varkensvlees komt van Nauwx uit Epe. Die al vanaf 1985 is gespecialiseerd is in het beleveren van vers varkensvlees aan de ambachtelijke slagerijen. Het vlees komt alleen uit eigen slachterij en is een puur Hollands product. Benieuwd hoe dat smaakt? Kom eens langs in onze winkel.  

Van speciale hammen tot heerlijke vleeswaren

Varkensvlees is ontzettend divers en kan op veel manieren gebruikt worden. Zo maken wij bijvoorbeeld al onze hammen zelf. Denk hierbij aan de achterham, schouderham maar ook speciale hammen zoals de Porchetta. Hammen uit het buitenland zoals Parma- of Soranoham importeren wij. Daarnaast maken gebruiken wij het varken veel voor onze vleeswaren die wij allemaal zelf maken. 

Soorten varkensvlees

Naast de hammen en heerlijke vleeswaren hebben wij een uitgebreid assortiment aan andere soorten varkensvlees. Hierbij streven wij er naar de beste kwaliteit varkensvlees te gebruiken. Hieronder is slecht een greep van ons assortiment. Voor het gehele assortiment zie onze webshop.
Dikke vleesribben
Dikke vleesribben
Dikke ribben worden van de buik gesneden. Perfect voor op de barbecue of in de oven
Gemarineerde karbondae
Gemarineerde Karbonade
Gemarineerde karbonades zijn zeer geschikt om te braden of te grillen, ze blijven lekker sappig
Haaskarbonade
Haaskarbonade
Haaskarbonade is de meest magere karbonadesoort. Het mooie blanke vlees is sappig en vol van smaak.
Magere speklappen
Magere speklappen
Speklappen zijn afkomstig van het buikspek van het varken. Het buikspek is de magerste speksoort.
Ribkarbonade
Ribkarbonade
De ribkarbonade is gesneden van het midden of achterste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte
Schouderkarbonade
Schouderkarbonade
Schouderkarbonade is een karbonade die weinig been bevat.
Verse spareribs
Verse spareribs
Verse Spareribs zijn er voor de echte vleesliefhebber. Deze kan je nog helemaal kruiden en marineren volgens eigen recept
Gemarineerde spareribs
Gemarineerde spareribs
Wil jij alvast voorgemarineerde spareribs? Dan hoef je deze alleen nog maar te garen en klaar. 
Varkensfilet
Varkensfilet
Een klassieker. Varkensfilet is op veel manieren te bereiden. In plakjes om en om te bakken, in reepjes te roerbakken of in z'n geheel te braden in de pan of oven.
Varkensfricandeau
Varkensfricandeau
Fricandeau is een uiterst mager stuk varkensvlees. Fricandeau mag enigszins rosé gegeten worden
Picanha
Varkenshaas
Varkenshaas is een schuin toelopend lang stuk vlees. Snijd de varkenshaas in dikke plakken voor varkensmedaillons. Een gebraden varkenshaasje is rosé te eten.
Magere varkenslap
Magere varkenslappen
Varkenslap komt uit de schouder van het varken. Braad de varkenslap aan en sudder deze gaar op een laag vuur.

Jouw varkensvlees online bestellen 

Direct thuis aan de slag met een heerlijk stuk varkensvlees? Laat jouw varkensvlees thuis bezorgen door slagerij Norg. Bestel gemakkelijk online via onze webshop of door te bellen naar 038-3313678 en het vlees kan zelfs de zelfde dag of de dag daarna bij je thuis bezorgd worden. Wij bezorgen vanaf een bestelwaarde van €30,-. Wil je meer weten hoe onze bezorgservice werkt? Hier lees je alles over onze thuisbezorg service!
Share by: