Varkenshaas

Home   >   Recepten   >   Varkenshaas in champignon-roomsaus

Varkenshaas in champignon-roomsaus

Hoe bak je een varkenshaas? Om het vlees niet uit te laten drogen, kun je het varkensvlees beter niet te lang braden. Het venijn zit het in de staart, zo ook met de varkenshaas. Doordat de varkenshaas langwerpig is en smal afloopt, is het moeilijk deze over de gehele lengte mooi te bakken zonder dat deze uitdroogt. Vouw daarom de punt van de varkenshaas dubbel en zet vast met een satéprikker. Zo wordt je varkenshaas mooi geleidelijk gaar! 
Personen: 4 | Bereidingstijd: 30 min. 

Bereiding varkenshaas

1 Zorg voor 400 gram varkenshaas van een goede slager. 

2 Bestrooi de varkenshaas met wat peper en zout en besprenkel ligt met wat zonnebloemolie. Bal de varkenshaas mooi rondom in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Haal ze vervolgens uit de pan en laat ze voor 10 minuten rusten in aluminiumfolie. 

3 Snij ondertussen de champignons en de gepelde ui en knoflook. Fruit dit in ongeveer 4 minuten klaar. 

Voeg vervolgens de kookroom toe en laat het mengsel voor ongeveer 8 minuten koken op een laag vuurtje. 

5 Serveer de varkenshaas met de champignonsaus 

Ingrediënten

400 g varkenshaas
zonnebloemolie
250 g champignons
1 ui
1 teentje knoflook
1 el boter
250 ml kookroom

Laat jouw varkenshaas thuis bezorgen 

Wil jij gelijk thuis aan de slag om een heerlijke varkenshaas in roomsaus klaar te maken? Laat jouw varkenshaas thuis bezorgen door slagerij Norg. Bestel gemakkelijk online via onze webshop of door te bellen naar 038-3313678 en het vlees kan zelfs de zelfde dag of de dag daarna bij je thuis bezorgd worden. Wij bezorgen vanaf een bestelwaarde van €30,-. Wil je meer weten hoe onze bezorgservice werkt? Hier lees je alles over onze thuisbezorg service!
Share by: